Syng nye og gamle salmer 

Udvalgt, akkompagneret og instrueret af Martin Hornstrup

"Jeg kan allerbedst lide at spille,

når der er nogen, der synger til."

Det er skønt at synge sammen - at lade sig indfange af det fælles åndedrag og hjerteslag, og at blive en stemme i menighedens fulde kor. Og det er godt at låne salmedigternes ord til at synge om livet og troen og alt det, det indebærer at være menneske.

Jeg er optaget af at sammensætte sangprogrammer, hvor der både er kendte salmer, som man kan læne sig tilbage i og nye salmer, som udfordrer os både teknisk og indholdsmæssigt. Jeg kan lide at mærke, hvad der sker, når vi lader forskellige salmedigtere og salmekomponister stå ved siden af hinanden.

Gud er ubegribelig og derfor har vi brug for mange måder at tale om og til ham på.

Når jeg sammensætter programmer tager jeg som oftest udgangspunkt i tiden på året/kirkeåret. Ligesom jeg gerne hører, hvad I har af særlige ønsker til et sådant arrangement.

Jeg er optaget af at få alle med i sangen, så de nye salmer giver vi os god tid til at få lært ordentligt.


Salmer for sjov

Jeg har ved flere lejligheder ledt en salme-time i forbindelse med en festdag i en kirke. F. eks. en frivillighedsfest eller jubilæumsfest. Salmer er ikke kun for sjov - men salmer kan være med til at skabe lethed og liv, taknemmelighed og løftet stemning. I denne type program lægger jeg vægt på at salmerne er enkle at lære, og at der er nogle sjove musikalske virkemidler og gerne noget, hvor man skal have kroppen med.


Salmer med børn

Langt de fleste børn elsker at synge. Musikken går direkte i kroppen på dem og de lever sig spontant ind i sangen. Når jeg synger med børn er det vigtig for mig, at de kan være med med hele kroppen. Salmerne skal være tilgængelige og til at lære, og så skal de samtidig tale ind i det, der er børnenes nære erfaringsverden. Børn gennemgår en utrolig udvikling på få år, og derfor er der stor forskel på, hvordan man kan synge med børn på 3 år og børn på 12 år. Men alle skal de have lov at tage del i kirkens sange, og blive taget med ind i vores store syngende menighed.

I forbindelse med mit arbejde med børnesalmer vil det være en fornøjelse for mig, at komme ud og synge med jeres menigheds børn.